HOME            RESERVERING            CONTACT            GALERIE                

 
 
 
 
 
 
 
Private trips available
Weddings, Birthdays, Reunions, and many more...


Delfin Tour


Welkom

Welkom op de Pelican Express en leuk jullie hier te ontvangen. In deze ongeveer 30 minuten durende boot trip verwachten we ongeveer een kwartier lang één of meerdere dolfijnen op open zee te gaan ontmoeten.
Goed om te weten is dat de dolfijnen te allen tijde vrijwillig deelnemen aan alle activiteiten binnen de Dolphin Academy. We verwachten de dolfijnen mee naar buiten te nemen vandaag, echter kan het voorkomen dat 1 of alle dolfijnen niet mee willen of door bepaalde omstandigheden niet durven en besluiten om "binnen" te blijven. We zullen het moeten afwachten, aangezien we met dieren werken en het de dolfijn is die bepaald. Mocht er onverhoopt geen enkele dolfijn naar buiten willen vandaag, dan bieden wij uiteraard een passende oplossing.
Als de dolfijn(en) buiten zijn adviseren we jullie goed op de signalen van de trainers te letten. Dit levert de beste foto’s op! Zodra zij hun handen omhoog doen is de kans groot dat de dolfijn een sprong gaat maken, gebruik dit moment

Achtergrondinformatie

De dolfijnen van de Dolphin Academy worden als sinds 2005 meegenomen naar de open zee. Dit is een onderdeel van het dagelijkse programma van de trainers bij de Dolphin Academy Curaćao. De dolfijnen zijn namelijk onderdeel van verschillende open water programma’s.
In één van de programma’s kunnen gecertificeerde duikers samen met de dolfijnen deelnemen aan een duik in zee. Enkele snorkel of zwemsessies worden soms ook op open zee aangeboden en uiteraard worden de dolfijnen ook naar buiten meegenomen puur voor het plezier.
De dolfijnen vinden het keer op keer weer spannend om mee naar buiten te gaan en blijven dicht bij hun trainers. De trainers bevinden zich vaak in het, voor de dolfijnen bekende, bootje of zijn zelf ook in het water. De dolfijnen kiezen ervoor bij de trainers in de buurt te blijven en zwemmen niet weg. Nu zult u vast denken… Wat is de reden hiervoor? Worden de dolfijnen gevoerd vanuit het bootje en is dat de reden? Uiteraard is er vis aanwezig in het bootje, maar vergeet niet dat de dolfijnen zwemmen in een zee vol met vissen. Voldoende lekkere hapjes in de buurt dus. Natuurlijk is het makkelijker om een stukje vis te krijgen i.p.v. te vangen, echter weten deze dolfijnen erg goed hoe ze moeten "vissen", dus een lekkere maaltijd laten ze zeker niet lopen.
De relatie tussen de dolfijn en de trainer is één van de redenen dat deze dolfijnen zo dicht in de buurt blijven. Ze vertrouwen de trainer 100% en vinden het fantastisch om met hun menselijke collega’s te werken.
Een andere reden is het feit dat deze dolfijnen van natura territoriale dieren zijn. Sommige dolfijnsoorten hebben een voorkeur voor het echte diepe water en leggen met elkaar honderden kilometers af in grote groepen. Echter zijn de dolfijnen van de Dolphin Academy kusttuimelaars. Deze dolfijnensoort leeft in ondiep water, dicht bij de kust, in kleine groepen. Ze zijn erg territoriaal en beschermen "hun" kustlijn. Sommige van deze groepen leven al generaties lang in dezelfde baai.
Om ervoor te zorgen dat de dolfijnen vertrouwd raken met het gebied buiten hun baai begeleiden de trainers de dolfijnen langzaam aan het gebied in. Elke dag weer een paar meter verder. De dolfijnen weten precies tot waar ze het gebied kennen en zwemmen niet verder door. De dolfijnen zien de trainers van de Dolphin Academy echt als onderdeel van de groep.

Tot ziens

We hopen dat jullie genoten hebben en wellicht tot ziens bij Dolphin Academy of de Pelican!
<< RESERVATION >>

Impressum